Business Hi-Tech

Gecad: Ne concentram pe piata internationala

16.11.2006, 19:27 15

Grupul Gecad se va concentra in perioada urmatoare pe extinderea prezentei pe piata internationala, considerand ca resursele pietei IT locale sunt prea mici pentru a asigura celor trei companii din grup un nivel de crestere puternic, a declarat pentru Ziarul Financiar Radu Georgescu, presedinte si proprietar al grupului de companii. "Fara indoiala ca piata romaneasca este importanta. Daca ne uitam pe cifre insa, rampa pentru lansarea pe orbita este in mod sigur piata internationala. Nu poate fi comparata o piata de 4 milioane de calculatoare cu o piata globala de 5 miliarde de PC-uri", a explicat Georgescu.
Unul dintre obiectivele urmarite de Radu Georgescu este ca fiecare companie din grup sa atinga, in 3-5 ani, o valoare de piata de cateva sute de milioane de euro.
El afirma ca firmele din grup, respectiv Axigen, ePayment si Gecad Net, pot atinge acest obiectiv in conditiile in care sunt prezente fiecare pe piete cu mari resurse de crestere in perioada urmatoare. "Axigen are in prezent 50 de distribuitori in intreaga lume, iar piata de sisteme unificate de mesagerie este intr-o continua dinamica", a spus Radu Georgescu.
"ePayment este deja fara comentarii cel mai puternic integrator de comert online din Romania, iar brandul sau international - Avangate - actioneaza pe o nisa in care deja este probabil pe unul din locurile 2-5 international. Iar in ce priveste Sentinet - centrul operational de securitate gestionat de Gecad Net, acesta functioneaza pe o piata de nisa, intr-o mare dezvoltare", a adaugat seful Gecad.
In acest moment, conform lui Radu Georgescu, companiile Grupului Gecad sunt complet finantate si isi pot sustine dezvoltarea. "Nu este nevoie de o investitie financiara, totusi o investitie strategica nu este 100% refuzata din start. Chiar si ofertele de investitii financiare, minoritare, in anumite conditii, pot fi luate in seama. Unele dintre ele sunt de luat in considerare si, in anumite conditii, pot fi acceptabile. Investitorul trebuie sa aduca insa nu doar bani, ci mai ales clienti, networking, know-how, sinergie strategica si va trebui sa impartaseasca totodata viziunea de business a companiilor din grup", a spus Radu Georgescu. Conform lui, nicio tranzactie nu este semnata la aceasta data.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO