Business Hi-Tech

Genesys Distributie vede afaceri de 21-24 mil. euro

11.02.2008, 20:16 53

Genesys Distributie, o companie locala de distributie IT&C, estimeaza pentru acest an afaceri de 21-24 mil. euro, mai mari cu 50-60% fata de anul trecut, cand businessul firmei a atins 15 mil. euro. "Daca am mentine aceeasi gama de produse, am inregistra o crestere naturala de peste 40% in acest an, insa obiectivul nostru este sa ne extindem gama de produse distribuite, in special pe zona de periferice, pentru a ne majora afacerile cu 50-60%", a spus Sorin Baltag, director executiv al companiei.
Baltag afirma ca fluctuatiile cursului valutar nu vor reprezenta o problema, in timp ce potentialele efecte ale scumpirii creditelor nu se vor resimti in cifra de vanzari, ci in profit. "In IT, nimeni nu poate sa creasca preturile din cauza concurentei acerbe. Scumpirea creditelor nu poate sa ne afecteze decat marja de profit, pentru ca nu se pune problema cresterii preturilor. Credem, de asemenea, ca cererea de produse IT&C nu poate fi afectata in conditii de crestere economica si al necesarului ridicat pentru echipamente."
Anul trecut, 50% din cifra de afaceri a Genesys Distributie a fost realizata din vanzarea de sisteme PC (servere, notebook, desktop), in timp ce echipamentele de retea au detinut o pondere de 25%. Solutiile de electroalimentare au reprezentat 15% din afaceri, in timp ce softul si perifericele au avut o pondere de 10%.
Genesys Distributie lucreaza cu trei categorii mari de clienti: retaileri (clasici si online), integratori de sisteme si reselleri care activeaza la nivel de orase si lucreaza cu clienti ca IMM-uri, administratie publica etc.
Compania a incheiat anul trecut cu un numar de 40 de angajati si estimeaza ca va incheia anul cu 50, cresterea urmand sa fie operata in departamentele de vanzari, marketing si logistica.
Genesys Distributie isi va schimba in acest an sediul logistic, intrucat cel actual nu mai face fata volumului de produse distribuit, a spus Baltag.
Grupul Genesys, infiintat in 1994, si detinut in totalitate de catre Sorin Baltag, cuprinde trei firme - Genesys Systems, specializata in solutii si servicii software, Genesys Distributie si Genesys Distribution Bulgaria.
Afacerile Genesys din Bulgaria au fost anul trecut de aproximativ 1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO