Business Hi-Tech

Giganţii Orange, Samsung şi Cisco fac teste cu 5G în România

Giganţii Orange, Samsung şi Cisco fac teste cu 5G în...

Autor: Adrian Seceleanu

08.02.2018, 00:05 698

Grupul francez Orange va realiza în România, alături de subsidiarele giganţilor Samsung şi Cisco, teste cu 5G - tehnologia care promite să asigure pentru reţelele mobile de comunicaţii viteze de descărcare a datelor de zece ori mai mari decât cele actuale, pentru a testa viabilitatea utilizării acestei soluţii pentru a livra servicii de internet în zonele metropolitane, conform datelor comunicate de cei trei jucători.

„În locuinţele care nu beneficiază de fibră, utilizarea 5G este luată în considerare drept o opţiune în zonele suburbane ale anumitor ţări. Această soluţie va fi disponibilă şi pentru companiile care vor putea accesa cu uşurinţă o soluţie de rezervă în cazul în care vor exista probleme cu reţelele existente sau le vor putea utiliza pentru proiecte temporare. Pentru a evalua eficienţa acestei tehnologii şi percepţia clienţilor, Orange va efectua un test în condiţii reale în România, în a doua jumătate a anului 2018, împreună cu partenerii Samsung şi Cisco”, conform datelor comunicate de Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă după venituri, numărul de clienţi şi profitul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO