Business Hi-Tech

Giganţii din tech pierd teren pe piaţa muncii după valul de concedieri cu care au început 2024. Google şi Microsoft au căzut în topul site-ului Glassdoor al celor mai bune 100 de companii pentru care să lucrezi în 2024, iar Meta (Facebook) a ratat cu totul lista

Giganţii din tech pierd teren pe piaţa muncii după...

Autor: Adrian Seceleanu

29.01.2024, 15:10 119

Giganţii Google şi Microsoft s-au prăbuşit în topul site-ului Glassdoor al celor mai bune 100 de companii în care să lucrezi în 2024, scrie portalul qz.com. Google s-a prăbuşit de la nr. 8 la nr. 26 în top, în timp ce Microsoft a scăzut mai puţin dramatic, de la nr. 13 la nr. 18. Pentru al doilea an consecutiv, alte mari companii de tehnologie, Meta, Zillow şi Zoom, nu au intrat deloc pe listă.

Glassdoor este un site web unde angajaţii şi foştii angajaţi analizează în mod anonim companiile şi managementul acestora. În fiecare an, Glassdoor publică o listă a "celor mai bune locuri de muncă", care se bazează pe feedback-ul angajaţilor.

Clasamentul anual al celor mai bune locuri de muncă adună cele mai bune companii din Marea Britanie şi SUA cu 1.000 sau mai mulţi angajaţi, pe baza feedback-ului oferit de angajaţi prin intermediul platformei sale.

Companiile din domeniul tehnologiei din întreaga lume au concediat peste 260.000 de angajaţi numai anul trecut, potrivit tracker-ului online layoffs.fyi. În primele nouă zile ale anului 2024, companiile din acest sector au concediat deja peste 2.000 de angajaţi.
"Chiar şi în cazul companiilor mari, care în mod tradiţional au fost stabile, am observat că angajaţii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de perspectivele de business ale angajatorilor lor", a declarat pentru Quartz, prin e-mail, economistul principal al Glassdoor, Daniel Zhao.

Apple, care a avut semnificativ mai puţine disponibilizări decât alţi giganţi din domeniul tehnologiei, a revenit pe listă pe locul 39, după ce nu a intrat în top în 2023. Producătorul de cipuri NVIDIA s-a clasat impresionant de bine pe locul 2, fiind lăudat de evaluatorii angajaţilor pentru oamenii săi "pasionaţi" şi "inteligenţi", "cultura excelentă" şi "beneficiile bune".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO