Business Hi-Tech

Gigantul francez Atos vrea să-şi majoreze businessul local la 50 mil. euro

Autor: Ioana Nita

13.12.2016, 00:04 287
Grupul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, ţin­teş­te să depăşească anul acesta pragul de 50 mil. euro pentru afacerile de pe plan local, cu circa 10% mai mari faţă de 2015, potrivit esti­mărilor reprezentanţilor locali, în con­di­ţi­ile în care compania a câştigat noi proiecte şi în care a crescut şi valoarea proiectelor exis­tente. 

„Aşa cum ne-am planificat, am continuat să creştem şi anul acesta. Am încheiat primele şase luni  cu o o cifră de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro şi ne aşteptăm ca până la finalul anului să menţinem ritmul de creştere şi să încheiem cu afaceri de 50 de milioane de euro”, a declarat Cătălina Dodu, country manager pentru operaţiunile locale ale grupului Atos, în cadrul conferinţei ZF Digital 2016. Anul trecut, Atos IT Solutions and Services România a înregistrat o cifră de a­faceri netă de peste 200 mil. lei (echivalentul a 45 mil. euro) şi un profit net de aproape 39 mil. lei (echivalentul a 8,7 mil. euro), ambii indi­­catori majorându-se cu peste 20% com­pa­rativ cu 2014, potrivit datelor raportate la Minis­terul de Finanţe. Din 2011, când francezii de la Atos au intrat în Ro­mâ­nia prin achi­ziţia Siemens IT Solutions and Services, busi­nessul local a crescut de peste pa­tru ori, de la 51,8 mil. lei la peste 200 mil. lei în 2015. Anul acesta, creşterea afacerilor locale a fost generată atât de clienţii existenţi, cât şi de noile proiecte câştigate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO