Business Hi-Tech

Gigantul francez Ubisoft, cel mai mare dezvoltator de jocuri video din România, se prăbuşeşte pe bursa din Paris cu 20%, după ce compania îşi reduce de zece ori ţinta de profit/ UPDATE. Reacţia Ubisoft România: Avem în plan să continuăm creşterea conform nevoilor de resurse pentru proiectele pe care le avem în portofoliu

Gigantul francez Ubisoft, cel mai mare dezvoltator de...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2019, 17:31 27616

UPDATE. În urma anunţului gigantului francez, Ubisoft România transmite către ZF că are în plan să continue creşterea conform nevoilor de resurse pentru proiectele pe care le are în portofoliu, potrivit unei reacţii transmisă de reprezentanţii companiei pe piaţa locală.

„Ca urmare a anunţului dat de Ubisoft legat de ajustarea obiectivelor financiare şi planul de lansări pentru anul fiscal 2019-2020, Ubisoft România declară că are în plan să continue creşterea conform nevoilor de resurse pentru proiectele pe care le are în portofoliu şi dezvoltarea expertizei la nivel local. Totodată, Ubisoft doreşte să continue să ofere cele mai bune experienţe de entertainment. În acest context, decizia de a muta data de lansare pentru Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine şi Watch_Dogs Legion le va permite echipelor de proiect să se concentreze şi mai mult asupra calităţii şi să se asigure că aceste titluri îndeplinesc aşteptările jucătorilor”, spune Sebastien Delen, managing director Ubisoft România. 

Acţiunile gigantului francez Ubisoft, liderul pieţei locale de dezvoltatori de jocuri video, se prăbuşesc pe bursa din Paris vineri cu 20%, după ce compania a lansat un avertisment referitor la profit şi a amânat lansarea a trei jocuri de top care se încadrau în ţintele companiei pentru 2019.

Ubisoft a anunţat joi că îşi revizuieşte ţinta de profit pentru anul fiscal 2019-2020, aşteptându-se acum la profituri cuprinse între 20 şi 50 de milioane de euro, faţă de o estimare anterioară de 480 milioane euro, potrivit CNBC.

Acţiunile Ubisoft se tranzacţionau vineri la ora 12.50 (n.red: ora României), la 44,4 euro per acţiune, în scădere cu 20,7% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare buriseră de circa 5,5 miliarde euro – minimul acţiunilor din aprilie 2017.

Compania a amânat lansarea pentru trei jocuri principale ale Ubisoft, şi-anume „Watch Dogs Legion”, „Rainbow Six Quarantine” şi „Gods & Monsters”, până în anul fiscal 2020-2021, pentru că ar mai avea nevoie de timp pentru dezvoltare.

În România, compania franceză Ubisoft şi-a menţinut şi anul trecut poziţia de lider ca cel mai mare dezvoltator de jocuri video de pe plan local, atât din punctul de vedere al afacerilor, cât şi al numărului de salariaţi.

În 2018 Ubisoft România a înregistrat o cifră de afaceri netă de 227,1 milioane lei (circa 48 mil. euro), plus 17% şi un profit net de 11,8 milioane lei (circa 2,5 milioane euro), în creştere cu 14%. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Ubisoft România a avut în medie 1.501 de salariaţi în 2018, cu 75 mai mic faţă de 2017.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO