Business Hi-Tech

Gigantul Symantec ataca piata lui Bitdefender

20.09.2007, 19:10 28

Symantec, cel mai mare producator de produse pentru securitatea informatiilor, va anunta pe 1 octombrie numirea unui country manager pentru Romania.
Oficialii companiei americane nu au dezvaluit numele acestuia, pentru ca in prezent contractul nu a fost semnat.
"Avem o politica de a numi un reprezentant local doar in tarile unde fiecare dintre oamenii care vand produsele noastre aduce venituri de un milion de dolari pe trimestru", a declarat Hedvig Bartha, director de marketing al Symantec pentru Ungaria si Romania. "In Romania se vinde mai mult de atat", a continuat Bartha.
In prezent programele Symantec sunt vandute prin intermediul a doi distribuitori locali, Romsym si Omnilogic. Romsym a inceput sa distribuie produsele Symantec de la infiintarea companiei in 1992, chiar numele fiind inspirat de cel al companiei americane.
Directorul general al companiei Romsym, Razvan Balint, a declarat ca anul trecut a vandut produse Symantec in valoare de 1,3 milioane de euro si ca pana in acest moment, in 2007, au fost realizate incasari de 800.000 de euro. "Daca vorbim de numar de licente vandute, Bitdefender este lider in Romania, dar din punct de vedere valoric cred ca Symantec este peste Bitdefender", a precizat Balint.
Conform analistilor Gartner, piata mondiala de solutii de securitate a avut anul trecut o valoare de 8,3 miliarde de dolari din care Symantec are o cota de aproximativ 32%. Biroul din Romania al Symantec va avea doar rol de reprezentare si va dicta politica de marketing, iar distributia se va realiza in continuare prin companiile locale Romsym si Omnilogic, au mai declarat reprezentantii companiei americane.
In acelasi timp, activitatea de suport si back-office va fi mentinuta in continuare la Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO