Business Hi-Tech

Google a lansat Voice Search în limba română

Google a lansat Voice Search în limba română

Autor: Madalina Cerban

20.08.2012, 00:01 764

Google a lansat săprtămână trecută aplicaţia Voice Search în limba română, disponibilă pentru toate sistemele de operare Android, prin care utilizatorii pot efectua orice căutare de pe telefon prin utilizarea vocii în locul tastaturii.

Aplicaţia utilizează o tehnologie vocală pentru a transforma cuvintele rostite în text şi apoi efectuează interogarea pe motorul de căutare Google la fel ca atunci când s-ar introduce manual textul. Toate datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor găzduite în Cloud, nu pe telefonul mobil.

"S-au depus eforturi considerabile pentru a colecta sute de mii de expresii şi a dezvolta sistemul de recunoaştere vocală în limba română", a declarat Dan Bulucea (foto), country manager al Google Romania. Voice Search răspunde pe loc la orice tip de căutare uzuală, precum: care este distanţa până la Timişoara, ce benzinării există în Craiova, cum va fi vremea astăzi etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO