Business Hi-Tech

Google arată câte cazuri de gripă sunt în România şi unde, în urma unei colaborări cu Institutul Cantacuzino

Google arată câte cazuri de gripă sunt în România şi unde, în urma unei colaborări cu Institutul Cantacuzino

Autor: Ioana David

01.11.2012, 15:17 988

Google a lansat în România Google Flu Trends, un instrument care furnizează estimări "aproape" în timp real ale incidenţei gripei, în urma unei colaborări cu Institutul Cantcuzino.

"În România, Google Flu Trends utilizează tendinţele observate în interogările de căutare timp de mai multe sezoane, coroborate cu datele oficiale furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie Cantacuzino", a anunţat compania.

"Folosirea căutărilor online pentru completarea supravegherii naţionale, convenţionale a gripei, va facilita şi va direcţiona măsurile de control, întrucât alerta debutului unei epidemii va putea fi făcută în avans cu cel puţin şapte zile faţă de raportările oficiale ale cazurilor", a declarat Viorel Alexandrescu, medic primar, Şeful Centrului Naţional de Gripa din reţeaua OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), INCDMI - Cantacuzino.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO