Business Hi-Tech

Google cumpără o fracţie dintr-o companie evaluată la un miliard de dolari

Google cumpără o fracţie dintr-o companie evaluată la...

Autor: Cătălina Butan

19.02.2014, 16:34 1105

Gigantul IT Google a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni în cadrul unui start-up în domeniul educaţiei, evaluat la un miliard de dolari, scrie Reuters.

Start-up-ul Renaissance Learning, deţinut de fondul de investiţii britanic Permira, furnizează servicii de cloud în domeniul educaţional, inclusiv programe de citire şi de evaluare, care potrivit companiei sunt folosite de aproximativ 20 de milioane de studenţi şi profesori.

Potrivit cotidianului New York Times, fondul de investiţii Google Capital va finanţa start-up-ul cu 40 de milioane de dolari. Este prima investiţie pe care Google o face în educaţie.

Google a înfiinţat fondul de investiţii Google Capital în 2013 pentru finanţarea start-up-urilor în IT. Printre companiile care au primit finanţare de la Google Capital se numără Survey Monkey, care realizează sondaje online, şi Lending Club, un site care îi pune faţă în faţă pe cei care au nevoie de un credit cu cei care sunt dispuşi să-i împrumute. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO