Business Hi-Tech

Google lansează un nou smartphone Nexus în acelaşi timp cu iPhone 5

Google lansează un nou smartphone Nexus în acelaşi timp cu iPhone 5

Autor: Ştefan Vrabie

29.08.2011, 10:48 2714

Google, cel mai popular motor de căutare online din lume, se pregăteşte să lanseze în toamnă o nouă generaţie a smartphone-ului Google Nexus în încercarea de a ţine piept smartphone-ului iPhone 5 de la Apple care va fi lansat în aceeaşi perioadă, potrivit mai multor surse apropiate planurilor Google citate de cotidianul britanic The Telegraph.

Nexus Prime, aşa cum este numit următorul smartphone de la Google, este posibil să fie primul gadget care va rula sistemul de operare Google Android 4 "Sandwich Ice Cream".

Potrivit oficialilor Google, Android 4 Ice Cream Sandwich va fi o "platformă care unifică tabletele şi smartphone-urile".

Nexus Prime va avea un procesor dual-core de 1,5GHz de la Samsung şi va fi lansat în luna octombrie. Modelul actual, Nexus S, are un procesor cu un singur nucleu de 1Ghz. Ecranul de 4 inchi al modelului actual va fi înlocuit, de asemenea, cu unul de înaltă definiţie Super AMOLED de 4,5 inchi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO