Business Hi-Tech

Grecii de la Softone, cu operaţiuni în România, investesc într-o companie elenă specializată în servicii de consultanţă şi soluţii ESG, alături de care vor să dezvolte un nou segment de business

Panos Martinis, CEO-ul Grupului SOFTONE

Panos Martinis, CEO-ul Grupului SOFTONE

Autor: Cristina Bellu

03.10.2023, 11:50 263

Softone Group, prezent pe piaţa locală prin intermediul subsidiarei SoftOne România, anunţă o investiţie strategică în Global Sustain, principala companie specializată în servicii de consultanţă şi soluţii ESG (Environmental, Social şi Governance) de pe piaţa elenă, având drept scop înfiinţarea unei noi societăţi dedicată proiectării platformelor ESG.

Parteneriatul dintre cele două companii se va concentra pe dezvoltarea unor platforme în Cloud, care vor permite tuturor companiilor să respecte reglementările ESG în continuă evoluţie, pentru a le sprijini în crearea unor strategii de dezvoltare pe termen lung, spun oficialii de la Softone.

„Recunoscând importanţa din ce în ce mai mare a industriei ESG şi combinând expertiza oferită de Global Sustain cu tehnologiile inovatoare în Cloud dezvoltate de SoftOne, ne dorim să creăm noi platforme care să permită tuturor companiior să îşi standardizeze şi să îşi automatizeze procesele de colectare, evaluare şi transmitere a informaţiilor ESG”, spune Panos Martinis, CEO-ul Grupului SOFTONE.

Fondatorul şi CEO-ul Global Sustain, Michael Spanos, susţine că alăturarea companiei cu Grupul SOFTONE oferă un avantaj competitiv într-o eră în care criteriile şi datele ESG reprezintă o nouă realitate pentru un număr tot mai mare de companii.

„Dezvoltând împreună soluţii digitale inovatoare şi servicii îmbunătăţite, vom permite fiecărei organizaţii sa-şi menţină poziţia pe piaţă în industria în care activează, respectând în acelaşi timp reglementările ESG”.

SoftOne este prezent pe piaţa din România de peste 10 ani. Grupul are peste 450 de angajaţi şi o reţea de peste 600 de parteneri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO