Business Hi-Tech

Grupul Cosmote trece la net de 100 Mbps din 2011

23.03.2010, 23:04 49

Cosmote Romania si toate celelalte companii de telefonie mobilacare fac parte din grupul Deutsche Telekom / OTE vor incepe anulviitor implementarea tehnologiei Long Term Evolution (LTE) carepermite furnizarea de servicii de internet mobil la viteze mai maride 100 Mbps, potrivit datelor publicate de grupul german.

Primele teste cu noua tehnologie sunt realizate in acest an, iarimplementarea in 2011 si 2012. Pentru a reduce costurile, DeutscheTelekom (DT) a hotarat ca implementarea LTE in Europa de Sud-Est safie realizata cu un singur furnizor. "Daca in trecut aveam adeseastrategia de a lucra cu doi furnizori in fiecare tara, acum vomavea o viziune aliniata la nivel de regiune", a declarat GuidoKerkhoff, membru in boardul DT.

Reteaua 3G a Cosmote Romania, achizitionata anul trecut odata cucompania Telemobil (Zapp), acopera in prezent 55% din teritoriulRomaniei (excluzand zonele nelocuite), potrivit datelor prezentatede Kerkhoff. "In Romania vom continua investitiile in reteaua 3G",a spus managerul DT, fara a oferi alte detalii.

Cosmote a anuntat ca va lansa in acest an serviciile 3G inRomania, odata cu integrarea Zapp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO