Business Hi-Tech

Grupul de tehnologie Bittnet vrea să se finanţeze de la investitorii de la BVB cu până la 100 milioane lei prin bonduri cu un cupon de maxim 11% sau cu 20 milioane euro la maxim 9%

Grupul de tehnologie Bittnet vrea să se finanţeze de la...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2022, 09:23 508

Acţionarii Bittnet Systems, companie de tehnologie listată la BVB, vor să discute în adunarea general din 12 decembrie aprobarea derulării unei emisiuni de obligaţiuni corporative, convertibile sau neconvertibile, cu o valoare de până la 100 milioane lei sau 20 milioane euro, cu o dobândă anuală de maxim 11%, respectiv 9%.

Prima propunere aflată pe ordinea de zi este aprobarea unui program de emisiune de obligatiuni corporative neconvertibile, cu o valoare de maxim 100 milioane lei, fiecare obligatiune urmând a fi emisă cu o valoare nominală de 100 lei, cu o scadenţa de minim 3 ani şi maxim 5 ani, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă anuală de până la 11%, pentru a fi oferite investitorilor prin intermediul unui plasament privat sau a unei oferte publice.

Alte două variante propuse acţionarilor sunt o emisiune de obligatiuni corporative convertibile, tot de 100 milioane lei, şi o emisiune de   obligatiuni corporative neconvertibile, cu o valoare totală de maxim 20 milioane euro, fiecare obligatiune urmand a fi emisa cu o valoare nominala de 100 euro per obligatiune, cu o scadenta de minim 3 ani si maxim 5 ani, cu o rata a dobanzii fixa sau variabila anuala de pana la 9%.

Oricare dintre variante se va realiza în functie de condiţiile de piaţă şi de nevoile de finantare ale companiei, în cadrul unei singure emisiuni sau prin intermediul mai multor emisiuni, în cadrul unui program de ofertă.

Grupul Bittnet a raportat în primul semestru venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, dar a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 557.529 lei, faţă de un profit net de 1,5 milioane lei în S1 2021, potrivit raportului financiar. Profitul operaţional înregistrat în S1 2022 este mai mult decât triplu, de 3,6 milioane de lei, faţă de 1 milion de lei în S1 2021.

 Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. 



 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO