• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Business Hi-Tech

Guvernul vrea un "Silicon Valley" românesc. Vedeţi aici unde ar putea fi dezvoltat

Guvernul vrea un "Silicon Valley" românesc. Vedeţi aici unde ar putea fi dezvoltat

Lucian Isar a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că mediul de afaceri şi-ar dori o astfel de afacere în Cluj, pe care statul o poate facilita.

"Propunerea noastră pentru Cluj, bazat pe cum a evoluat oraşul şi care este potenţialul şi capitalul uman, este că vrem să dăm drumul la un Silicon Valley. Practic, este o aglomerare de afaceri din IT, cu incubator, cu parte de accelerator, şi vom avea nişte ancore, companii internaţionale mari, care vor avea revărsări pozitive şi pentru societate şi pentru unităţile de învăţământ din Cluj. Asta este propunerea noastră concretă pentru Cluj, un Silicon Valley pentru România. Aveţi atuuri fundamentale, iar noi simţim că mediul de afaceri şi-ar dori o astfel de afacere în Cluj pe care statul o poate facilita. Statul are contacte externe, are mai mare încredere decât firmele locale să atragă ancore internaţionale", a spus Isar.

El a explicat că o astfel de investiţie care se adresează firmelor din IT ar putea funcţiona sub forma unui "mic orăşel, construit în jurul acestor ancore".

"Ministerul Economiei va facilita accesul la finanţări europene, la garanţii de stat, la investitorii străini. Statul poate vorbi cu mediul privat şi să transmită «cine vrea să intre în această afacere», se transferă credibilitatea de la nivel de stat la nivel de Cluj, astfel încât partenerii externi să poată intra într-o astfel de formulă. Le arătăm proiectul şi le spunem că aici se dezvoltă un astfel de parc, de zonă, astea sunt atuurile zonei şi vă invităm să veniţi în Cluj", a precizat Lucian Isar.

Candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că un parc tehnologic şi de IT este cuprins în programul său electoral.

"Autoritatea locală pune la dispoziţie infrastructură, avem sute de hectare", a spus Nicoară.

Lucian Isar va avea, vineri după-amiază, o întâlnire cu conducerea companiei Terapia Ranbaxy şi una, la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, cu reprezentanţii mediului de afaceri clujean.

Etichete: ISAR, IT, CLUJ

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743