Business Hi-Tech

Hutchison si-a majorat participatia la divizia italiana 3G

24.12.2004, 00:00 14

Compania Hutchison Whampoa a anuntat ieri ca a platit 469,55 milioane de euro pentru a cumpara 1,6% din actiunile diviziei italiene Hutchison 3G Italia de la compania Cirtel, din cadrul grupului CIR, si pentru a rambursa un imprumut de la acelasi partener de afaceri.
Hutchison Whampoa, cu sediul in Hong Kong, este prima companie care a lansat serviciile de telefonie de generatia a treia (3G) in Europa.
Directorul administrativ al Hutchison, Canning Fox, a precizat ca tranzactia cu Cirtel include 40 de milioane de euro platite pentru 1,6% din actiunile Hutchison 3G Italia, care se adauga la cele 88% din titluri detinute in prezent de conglomeratul din Hong Kong, informeaza presa internationala.
Cirtel a aratat ca valoarea contabila a pachetului cedat este de 53,4 milioane de euro.
De asemenea, Hutchison va rambursa un imprumut de 373,3 milioane de euro contractat de Hutchison 3G Italia de la Cirtel, care a fost folosit pentru achitarea licentei de telefonie mobila din a treia generatie (3G), in anul 2000.
La inceputul acestei luni, un tribunal de arbitraj a cerut Hutchison sa plateasca 423,3 milioane de euro pentru acoperirea imprumutului si a dobanzilor catre Cirtel.
Hutchison intentiona sa compenseze investitia Cirtel prin actiuni la divizia 3G, in timp ce partea italiana dorea lichiditati.
"Sunt foarte multumit cu acordul la care am ajuns, care da grupului CIR destule resurse financiare pentru dezvoltarea interna", a declarat directorul executiv al CIR, Rodolfo De Benedetti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO