Business Hi-Tech

IBM achiziţionează un dezvoltator de soluţii pentru memorii de tip flash

Autor: Claudiu Ilioiu

26.08.2012, 12:29 135

Compania americană IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT din lume, a anunţat încheierea unui acord definitiv pentru achiziţionarea companiei Texas Memory Systems (TMS), o companie privată cu sediul în Houston, Texas, dezvoltator de soluţii pentru memorii de tip flash, potrivit unui anunţ al companiei.

"Strategia şi soluţiile propuse de TMS sunt în concordanţă cu abordarea noastră Smarter Computing în domeniul tehnologiei, ajutând clienţii să obţină performanţă şi eficienţă la costuri mai mici", a declarat Brian Truskowski, director general, Systems Storage and Networking, IBM. "Tehnologia solid-state reprezintă o componenta de bază în cadrul noii noastre abordări Smarter Storage privind proiectarea şi implementarea unor infrastructuri de stocare mai inteligente şi este parte a unei viziuni cuprinzătoare care utilizează tehnologiile de tip flash împreună cu cele bazate pe disc şi benzi magnetice pentru a răspunde unor probleme complexe"

TMS, companie înfiinţată în 1978, dezvoltă şi comercializează soluţii pentru stocarea datelor bazate pe tehnologie solid-state. Spre deosebire de hard disk-urile care se bazează pe platane rotative şi braţe deplasabile, sistemele solid-state reprezintă soluţii de mare viteză pentru stocarea datelor bazate pe memorie flash sau RAM, oferind acces mai rapid la informaţii şi consumând în acelaşi timp mai puţină energie.

Potrivit oficialilor, în urma acestei achiziţii, IBM intentionează să investească şi să sprijine portofoliul de produse TMS şi va integra tehnologiile TMS într-o varietate de soluţii, precum dispozitive de stocare, servere, aplicaţii software, şi în ofertele PureSystems.

Compania TMS are aproximativ 100 de angajaţi. Tranzactia va fi finalizată până la sfârşitul anului 2012. Nu au fost furnizate date financiare despre tranzacţie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO