Business Hi-Tech

Industria de outsourcing la raport: Numărul mediu de angajaţi a crescut cu 10%, salariile au crescut cu 9%, iar rata de fluctuaţie personalului a scăzut la 14%. Vârsta medie a forţei de muncă din sectorul de outsourcing a ajuns la 33 de ani, deşi în ultimii ani a fost sub 30 de ani

Industria de outsourcing la raport: Numărul mediu de...

Autor: Ramona Cornea

10.11.2023, 18:20 124

Durata medie a timpului petrecut de un angajat într-o companie de outsourcing este de trei ani Creşterea medie a cifrei de afaceri a companiilor din sector a fost de 19% în 2023 faţă de 2022  Salariul mediu din industrie ajunge la circa 7.500 de lei net pe lună în Bucureşti, la puţin peste 6.000 de lei net în Banat – Transilvania, iar în Moldova ajunge la 4.100 de lei net pe lună.

Numărul mediu de angajaţi din industria locală de externalizare de servicii a crescut cu 10%, în 2023, salariile au crescut cu 9%, iar rata de fluctuaţie personalului a scăzut la 14% în prima jumătate a acestui an, faţă de 18%, cât era în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un raport publicat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL), asociaţia reprezentativă pentru companiile din acest sector din România. 

„În ciuda tuturor problemelor, continuăm să creştem, în special în ceea ce priveşte productivitatea şi eficienţa, am crescut complexitatea serviciilor, generând valoare adăugată şi încurajez companiile să vândă în continuare din ce în ce mai multă valoare, nu costuri mici sau alte abilităţi precum limbile străine. Constatăm că am crescut ca business, cifră de afaceri şi ne-am dezvoltat. Pentru a ne susţine creşterea, este esenţial să înţelegem dinamica globală, factorii care vor forma viitorul şi să înţelegem cum ne putem echipa astăzi pentru a răspunde cerinţelor în evoluţie ale clienţilor noştri de mâine”, a spus Ciprian Dan, preşedintele ABSL, în cadrul celei de-a XI-a ediţii a conferinţei naţionale organizată de asociaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO