Business Hi-Tech

Interviu exclusiv ZF. Vint Cerf, vicepreşedinte al Google şi unul dintre „părinţii internetului“, mesaj către giganţii europeni din telecom: Dezvoltaţi-vă în segmente cu marje mai mari, investiţi în conţinut, creşteţi; nu mai cereţi bani de reţele altor companii pentru că aveţi un profit mic

Vint Cerf, vicepreşedinte, chief internet evangelist al Google: Raţionamentul operatorilor nu poate fi susţinut. Nu ne obligăm noi clienţii să consume conţinut. Clienţii sunt cei care vor conţinutul.

Vint Cerf, vicepreşedinte, chief internet evangelist al Google: Raţionamentul operatorilor nu poate fi susţinut. Nu ne obligăm noi clienţii să consume conţinut. Clienţii sunt cei care vor conţinutul.

Autor: Adrian Seceleanu

25.04.2023, 00:07 657

Ideea unei taxe pe internet care să fie plătită de giganţii din online precum Google sau Facebook pentru a susţine dezvoltarea reţelelor de către companii precum Orange, Vodafone sau Deutsche Telekom, şi a cărei implementare este evaluată de Bruxelles, ar duce la o creştere a costurilor pentru „toată lumea“ şi ar afecta competiţia, susţine Vint Cerf.

Giganţii europeni din telecom Orange, Vodafone sau Deutsche Telekom ar trebui să-şi investească energia în a identifica segmente de piaţă care să le permită obţinerea unor marje de profit mai mari care să le susţină şi investiţiile în reţele pentru că introducerea unei noi taxe pe internet la nivelul blocului comunitar, care să fie achitată de giganţii din online, ar avea un impact negativ pentru toată lumea - de la clienţii finali până la operatorii de telecom şi furnizorii de conţinut. Acesta este mesajul direct transmis, într-un interviu de 30 de minute cu ZF, de probabil cel mai cunoscut om din echipa de top management a gigantului american Google - Vint Cerf, 79 de ani, supranumit unul dintre „părinţii internetului“ pentru că a contribuit la scrierea protocoalelor de comunicaţii de la care a pornit reţeaua globală.

„În esenţă, (operatorii de telecom europeni – n. red.) spun: Uite, noi am con­struit o afacere cu marjă mică, aşa că vreau să rezolvaţi asta. Iar reacţia mea este: De ce să nu adăugaţi valoare afacerii voastre pentru a vă creşte marja?“, a spus Vint Cerf.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO