Business Hi-Tech

iPhone 5, gata de lansare: cum arată în ochii specialiştilor de peste Ocean

iPhone 5, gata de lansare: cum arată în ochii specialiştilor de peste Ocean

Autor: Alexandru Stefan Matei

04.10.2011, 14:25 4738

iPhone 5 va fi diferit de variantele anterioare, iar site-ul TechCrunch a strâns în acelaşi loc toate îmbunătăţirile la care analiştii şi entuziaştii Apple se aşteaptă să le vadă în noul model.
Cu câteva ore înainte de lansare, site-ul argumentează modificările, de la preţ, design şi capacităţi.

Noul iPhone va fi mai ieftin decât iPhone 4

Argumente: Mai multe zvonuri susţin că noul model va fi făcut din materiale mai ieftine. Apple ar "distruge" concurenţa venită din partea telefoanelor care folosesc Android şi Windows Phone 7 dacă ar vinde noul telefon la un preţ sub 100 de dolari.

Obiecţii: Nu ne putem baza doar pe zvonuri şi scurgeri de informaţii. iPhone 4 este în continuare un telefon "fierbinte" deşi au trecut mai mult de 15 luni de la lansare. Apple trebuie doar să îşi pună hardware-ul într-o carcasă mai ieftină pentru a-şi demola concurenţa.

Un nou design, telefonul va fi mai subţire

Argumente: Un număr mare de carcase mai subţiri decât cele pentru iPhone 4 au apărut în ultimele luni. Întotdeauna versiunile noi de iPhone au fost mai subţiri decât cele anterioare.

Obiecţii: Niciuna. Apple nu a lansat niciodată un produs mai gros decât versiunea precedentă şi nu va începe acum.

Ecran mai mare

Argumente: Ecranul modelului iPhone 4 este mai mic comparativ cu noile modele ale Motorola, Samsung şi LG. Din dimensiunile carcaselor "scăpate" pe piaţă reiese că iPhone 5 va fi mai lung şi mai lat. De aici reiese că şi ecranul va fi mai mare.

Obiecţii: Un ecran mai mare ar putea pune probleme aplicaţiilor create pentru ecrane mai mici. Apple nu poate ignora tendinţa către ecrane mai mari.

Display dintr-o margine în cealaltă

Argumente: Apple a fost întotdeauna cu un pas înainte în ceea ce priveşte caracteristicile ecranelor LCD. Un astfel de display ar aduce un avantaj suplimentar companiei, care nu va introduce doar un ecran mai mare.

Obiecţii: Costuri de producţie mai mari, care ar reduce marja de profit. Şansele ca noul model iPhone 5 să aibă un astfel de display nu sunt foarte mari pentru că Apple depăşeşte limitele, dar numai în condiţiile în care acest lucru rentează.

Cip NFC

Aceste cipuri permit efectuarea de tranzacţii, schimburi de date şi conexiuni wireless între două dispozitive aflate în apropiere.

Argumente: Această tehnologie este una dintre cele mai importante inovaţii aduse recent telefoanelor mobile şi este deja folosită pe unele modele cu Android. Un iPhone cu chip NFC ar însemna un pas important în faţă pentru plata prin intermediul telefoanelor mobile.

Obiecţii: Chipurile NFC sunt separate, ceea ce ar însemna spaţiu suplimentar şi consum mai ridicat de energie. Apple are tendinţa să folosească tehnologii dezvoltate de terţi doar după ce se dovedesc viabile. Aşadar, este puţin probabil să fie introdus o dată cu iPhone 5.

Procesor dual-core A5

Argumente: Apple are tendinţa de a introduce procesoare mai rapide cu fiecare model iPhone.

Obiecţii: Un procesor mai puternic va reduce autonomia bateriei.

Un buton redesenat

Argumente: Carcasele apărute pe piaţă indică un buton alungit.

Obiecţii: Schimbă designul telefoanelor. Ar putea crea probleme aplicaţiilor deja existente.

Cameră de 8 MP

Argumente: Numărul de megapixeli a crescut cu fiecare model iPhone. Numărul de megapixeli este des folosit în compararea diferitelor modele.

Obiecţii: Un număr mai mare de megapixeli nu duce neapărat la fotografii mai bune din punct de vedere calitativ.

Funcţii de control cu ajutorul vocii

Argumente: Viitorul iPhone va avea mai multe opţiuni de control prin intermediul vocii realizate de Siri, o companie pe care Apple a cumpărat-o anul trecut cu 200 mil. dolari.

Obiecţii: Niciuna

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO