Business Hi-Tech

Israelienii cauta o nisa pe telefoane mobile

26.03.2004, 00:00 18

Cresterea puternica a vanzarilor de telefoane mobile obliga companiile sa caute noi solutii pentru a castiga o felie din piata dominata de finlandezii de la Nokia.
Compania Emblaze Ltd. este prima din Israel care a inceput sa produca telefoane mobile (componentele sunt de fapt sunt realizate in Austria si apoi asamblate in Israel), insa fara a avea pretentii sa concureze direct cu mai marii industriei. Isralienii isi propun sa realizeze telefoane mobile in functie de preferintele operatorilor mobili, care vor putea sa vanda apoi aparatele sub brandul propriu. "Sunt destule companii care ofera servicii de telefonie mobila si care prefera sa vanda celulare cu numele lor, in loc sa fie cu brandul Nokia, Motorola, Samsung sau Siemens", a explicat un oficial al companiei. Aparatele produse de Emblaze pot avea si reportofon digital, camera foto sau chiar video, player de muzica, functii de SmartPhone si orice altceva isi doreste clientul. Bineinteles, ele vor avea un pret pe masura.
"Nu ne gandim sa concuram direct cu Nokia, insa inceputul a fost promitator", a declarat fondatorul companiei, Eli Reifman. Compania a batut deja palma cu unul din principalii operatori de telefonie mobila din Israel, PartnerCommunications, partener Orange si care este detinut de concernul Hutchison Whampoa.
Emblaze a mai precizat ca este singurul producator care poate servi comenzi de amploare mica, incepand de la 50.000 de telefoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO