Business Hi-Tech

Italienii cheltuie de trei ori mai mult decât românii şi pe mâncare şi pe telefonie

Autor: Adrian Seceleanu

12.09.2011, 00:00 95

Bugetul mediu lunar alocat consumului în anul 2010 într-o gospodărie din Italia (2.453 euro) era de şapte ori mai mare decât cel din România (353 euro), în timp ce cheltuielile medii cu serviiciile telecom ale italienilor (49 de euro/lună) erau de aproape trei ori mai mari decât cele are românilor (17,4 euro), arată datele dintr-un studiu al companiei de consultanţă A.T. Kearney.

Discrepanţele se păstrează şi la alte categorii de cheltuieli: într-o gospodărie din Italia s-a cheltuit în medie în 2010 pe alimente şi băuturi 466 de euro, de peste trei ori mai mult decât în România (144 de euro).

Românii se pot compara doar cu bulgarii din punct de vedere al banilor alocaţi serviciilor telecom: în primul trimestru din acest an într-o gospodărie din România au fost alocaţi în medie 16,4 euro pentru acest tip de servicii, în timp ce în Bulgaria suma era de 15,6 euro. Şi în Cehia, unde bugetul lunar pentru consum se apropie de 900 de euro, suma alocată serviciilor telecom e mult mai mare: 40,2 euro în primul trimestru din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO