Business Hi-Tech

John Donahoe, eBay: Proiectul Amazon de a livra produsele cu ajutorul dronelor este o fantezie

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

08.12.2013, 21:29 518

John Donahoe (foto), directorul executiv al companiei americane eBay, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă de comerţ online din lume, a numit proiectul competitorilor de la Amazon de a livra produsele cu ajutorul dronelor o fantezie, scrie Bloomberg.

„Noi nu ne focusăm pe fantezii pe termen lung”, a spus Donahoe. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon - cea mai mare companie de comerţ online din lume -, a declarat săptămâna trecută că testează drone pentru a livra pachete de mici dimensiuni, un proiect despre care el crede că va deveni realitate peste cinci ani. Iniţiativa lui Bezos a fost primită însă cu scepticism de către firmele de curierat şi de către autorităţi.

Amazon, eBay, Google şi multe start-up-uri se luptă pentru a livra produsele clienţilor într-un timp cât mai scurt pentru a avea astfel un avantaj competitiv pe piaţă. În timp ce Amazon oferă o opţiune care costă 79 de dolari pe an pentru a primi produsele comandate în două zile, eBay a lansat un serviciu prin care promite livrarea comenzii la domiciliu în mai puţin de o oră.

Dronele utilizate în proiectul Amazon ar urma să fie programate cu coordonate GPS care să le permită să zboare direct la adresa clientului şi să livreze acestuia cărţi, mâncare sau alte obiecte de dimensiuni reduse, potrivit lui Bezos.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO