Business Hi-Tech

La Apple nimeni nu mai respiră: la ora 17.00 se lansează Kindle Fire de la Amazon

La Apple nimeni nu mai respiră: la ora 17.00 se lansează Kindle Fire de la Amazon

Autor: Alexandru Matei

28.09.2011, 16:32 973

În mai puţin de o oră Amazon va lansa tableta Kindle Fire, catalogată de mulţi analişti drept "primul rival adevărat al iPad-ului".

Până acum au apărut puţine detalii despre tabletă, dar din speculaţiile vehiculate până acum, care nu au fost comentate de companie, Amazon va lansa o tabletă PC cu ecran touch color, bazată pe platforma software Google Android, la un preţ de 250 de dolari - o jumătate din costul celui mai ieftin iPad. Ecranul va avea o dimensiune de 7 inch, o versiune cu un ecran de 10 inch urmând să fie lansată anul viitor. De ce acest interes uriaş în condiţiile în care atâtea nume mari şi-au sfărâmat dinţii încercând să "distrugă" iPad? "Este cel mai bine plasat competitor al Apple", scrie New York Times, referindu-se la faptul că Amazon le poate oferi utilizatorilor conţinut şi poate vinde prin propriul magazin tableta, ocolind pe cele mai mari pieţe un lanţ de distribuitori cu care să-şi împartă profiturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO