Business Hi-Tech

LG Electronics a avut un profit net de 400 mil. euro în T2, în creştere cu 165%

LG Electronics a avut un profit net de 400 mil. euro în...

Autor: Ioana Nita

25.07.2014, 00:00 89

Producătorul sud-corean de electronice LG Electronics a raportat un profit net de 399,8 milioane de dolari în al doilea trimestru al acestui an, în creştere cu 165% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită vânzărilor mai mari pe segmetul de televizoare şi telefoane mobile. În ceea ce priveşte veniturile companiei, acestea s-au situat la 14,93 miliarde dolari, cu 7,7% mai mult comparativ cu trimestrul anterior.

Compania LG Mobile Communications, prin intermediul căreia LG comercializează telefoane mobile, a înregistrat vânzări de 3,51 miliarde dolari în al doilea trimestru, cu 16% mai mult faţă de acelaşi interval de timp din 2013. În total, LG Mobile Communications a livrat în cel de-al doilea trimestru 14,5 milioane de smartphone-uri, num?r record pe această piaţă, în creştere de 20 la sută faţă de anul anterior.

Telefoanele mobile compatibile cu tehnologia 4G (LTE) a reprezentat mai mult de o treime din toate smartphone-urile LG vândute în acest an. Compania LG Home Entertainment, prin care grupul comercializează televizoare, a raportat venituri de 4,94 miliarde dolari în al doilea trimestru, creşterea anuală fiind de 3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO