Business Hi-Tech

LLP implementeaza Navision la Temelia-Carmeuse Group

28.10.2003, 00:00 31

Grupul multinational belgian Carmeuse, cu o cifra de afaceri de peste 850 milioane de euro, unul din cei mai mari jucatori pe piata materialelor de constructii din Europa, a decis implementarea solutiei Navision pentru a-si conduce activitatea celor trei fabrici din Romania. Furnizoarea aplicatiei este compania LLP Bucharest iar implementarea a inceput in aceasta luna. Compania estimeaza ca aplicatia va fi pe deplin functionala in ianuarie 2004. Valoarea contractului este de peste 50.000 de euro.
Urmand o strategie agresiva de crestere, Carmeuse Group a achizitionat pana in prezent trei fabrici de var, controland 25% din piata romaneasca de profil, investitiile totale fiind estimate la peste 10 milioane de euro pana in 2007. Prin implementarea aplicatiei Navision, LLP va ajuta producatorul belgian sa isi integreze activitatile financiar contabile a€“ consolidarea datelor, gestionarea bugetelor, alocarea cheltuielilor pe centre de cost si profit, dar si activitatile de vanzari printr-un management strict al clientilor si incasarilor.
Aplicatia Navision va fi instalata pe un server central, situat in Brasov, la care se vor conecta si fabricile din Deva si Campulung, permitand astfel inregistrarea in timp real, intr-o baza de date unica, a informatiilor.
Compania a avut de ales intre solutia Navision furnizata in Romania de LLP Bucharest si solutiile furnizate de Exact Software si Scala Business Solutions. Procesul de selectie a durat opt luni.
"Suntem bucurosi ca Temelia - Carmeuse Group a ales solutia Microsoft Business Solutions Navision si avantajele oferite de experienta de implementare a LLP si speram ca aceasta alegere sa stea la baza extinderii ulterioare a operatiunilor grupului belgian in Romania", conclude Mihai Chirita, directorul general LLP Bucharest.
Navision este un produs Microsoft Business Solutions (MBS) si a fost implementata deja in Romania la aproximativ 20 de companii.
LLP Bucharest frunizeaza, in afara de Navision, solutiile software SunSystems (pentru gestiunea resurselor unei intreprinderi) si Pivotal (pentru administrarea relatiilor cu clientii). Printre clientii sai se numara Astral Telecom, Ursus, Zapp, ProTV, Texaco, AIG, Bucharest Marriott Grand Hotel si Medicover. LLP Bucharest este detinuta in totalitate de LLP Marea Britanie iar in 2002 compania a avut o cifra de afaceri de 1,8 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO