Business Hi-Tech

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone, întâlnire la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz. „Este esenţial să colaborăm îndeaproape cu guvernele pentru a permite transformarea Europei”

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone şi cancelarul german Olaf Scholz

Margherita Della Valle, CEO al grupului Vodafone şi cancelarul german Olaf Scholz

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2024, 14:53 148

Margherita Della Valle, CEO al grupului britanic Vodafone, a avut la Berlin o întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul căreia compania a discutat despre planurile sale de investiţii pe plan local.

„Îi mulţumim cancelarului Scholz pentru întâlnirea interesantă şi productivă de ieri de la Berlin. Germania este o piaţă foarte importantă pentru Vodafone, precum şi o ţară care joacă un rol cheie în modelarea viitorului Europei. Investiţiile noastre au adus conectivitate gigabit şi acoperire 5G în majoritatea gospodăriilor germane şi avem planuri ambiţioase pentru a ajunge la mai mulţi clienţi în anii următori. Conectivitatea pe care o oferim înseamnă că cetăţenii şi întreprinderile se pot bucura de beneficiile digitalizării pe scară largă, construind un viitor mai prosper pentru toţi. Prin urmare, este esenţial ca noi, cei din industrie, să colaborăm îndeaproape cu guvernele pentru a permite transformarea Europei. De la spectrul de frecvenţe la infrastructură, avem nevoie de un sector al telecomunicaţiilor sănătos care să poată sprijini un viitor digital mai bun pentru toată lumea”, a scris Della Valle pe reţeaua de business LinkedIn.
Germania este cea mai importantă piaţă a Vodafone. În trimestrul încheiat în decembrie 2023 grupul a avut venituri totale de 3,3 mld. euro în Germania, faţă de 1,7 mld. euro în Marea Britanie. În România veniturile din servicii din aceeaşi perioadă au fost de aproape 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO