Business Hi-Tech

Marilena Vişan, 31 de ani, a intrat ca administrator la UiPath, cel mai valoros start-up local din IT, evaluat la peste 1 mld. dolari. Mihai Faur a fost reconfirmat ca director financiar

 Daniel Dines

Daniel Dines

Autor: Adrian Seceleanu

17.09.2018, 00:04 1536

UiPath, prima companie de IT fondată în România care a fost evaluată la mai mult de un miliard de dolari pe fondul exploziei la nivel global a cererii pentru roboţi software care să preia activităţile repetitive din business, a numit un nou administrator, pe o perioadă de trei ani. Noul administrator este Marilena Vişan, 31 de ani, din Bucureşti, care are un mandat de 3 ani până la data de 31 iulie 2021, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

În aceeaşi şedinţă a AGA a fost confirmată şi numirea lui Mihai Faur în poziţia de director financiar, decizie luată de administrator încă din august 2017. Ambele decizii au fost luate în data de 1 august 2018.

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, se numără printre cele mai valoroase 30 companii de tehnologie nelistate din Europa care sunt susţinute de fonduri de investiţii, conform unui clasament realizat de portalul Dealroom.co.

UiPath a fost evaluată la 1,1 mld. de dolari după o rundă de investiţii de 153 mil. dolari. Compania estimează venituri de 200 mil. dolari în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO