Business Hi-Tech

Marinescu, ANCOM: Licenţele vor fi vândute pe o perioadă de 15 ani

Autor: Adrian Seceleanu

13.03.2012, 11:31 300

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va publica miercuri detaliile de organizare a licitaţiei pentru frecvenţele de telefonie mobilă, de la preţurile de pornire până la condiţiile puse operatorilor şi modalităţile tehnice de organizare, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele instituţiei, la o conferinţă organizată de o asociaţie a operatorilor de telefonie mobilă.

Licenţele vor avea o durată de 15 ani şi vor include şi prevederi care să rezolve "problemele de concurenţă" de pe piaţă. Prin noile licenţe vor fi introduse şi noi obligaţii precum cerinţe minime de acoperire a reţelelor şi roming naţional.

Licenţele vor avea un preţ minim de pornire, a spus Marinescu. "Rolul preţului de pornire nu e să măreasca veniturile la bugetul statului, nu acesta este rolul ANCOM. Intelegem insa ca operatorii trebuie sa valorizeze spectrul la justa sa valoare economica. Profiturile operatorilor de telefonie mobilă au fost importante şi justifică interesul companiilor de a rămâne pe piaţă şi în următorii 15 ani."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO