Business Hi-Tech

Marţi la ZF Digital Summit: Dezbatere cu tema - 2008-2017, un deceniu pierdut pentru piaţa de soft şi de servicii de IT din România? Cum accelerăm transformarea digitală?

Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedinte al companiei de consultanţă şi cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est

Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedinte al companiei de consultanţă şi cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est

15.10.2018, 19:48 184

Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedinte al companiei de consultanţă şi cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Europa Centrală şi de Est, va discuta marţi, la ediţia cu numărul VIII a evenimentului ZF Digital Summit, despre evoluţia proiectelor de informatizare din România şi va realiza o comparaţie cu ţările din regiune în cadrul unei intervenţii cu titlul “2008-2017, un deceniu pierdut pentru piaţa de soft şi de servicii de IT din România?”.

Intervenţia lui Eugen Schwab Chesaru va fi baza de la care va porni o dezbatere privind modalitatea prin care pot fi accelerate procesele de transformare digitală din administraţie şi business din România, la care sunt invitaţi şi:

Andreea Ioniţă - Deputy General Director & Chief Strategy, Markets, Digital Officer, E.ON Romania;

Roxana Petre - Business Development Manager, Mastercard România;

George Didoiu - Director, Tenant Services, Colliers International’

Ovidiu Ghiman - Director Executiv Comercial, segment business, Telekom România;

Marius Hanganu, Managing Partner - Tremend;

Alexandru Mihailciuc - Global Presales Lead, UiPath

Burak Suleyman Yildiran - COO, Total Soft.

Temele de dezbatere propuse de ZF invitaţilor sunt:

# A fost perioada 2008-2017 un deceniu pierdut pentru sectorul de hi-tech din România, în care industria locală IT&C ar fi putut creşte şi mai mult prin dezvoltarea unor mari proiecte locale de informatizare, care să crească eficienţa administraţiei şi să contribuie la o creştere şi mai accelerată a economiei?

# Ce ar fi trebui să facă România diferit în această perioadă?

# Care au fost cele mai mari greşeli ale perioadei 2008-2017 în materie de politici publice în IT&C?

# Ce ar trebui să învăţăm din această perioadă şi ce ar trebui să facem în perioada următoare?
# Cum s-au descurcat ţările din vecinătatea României în materie de transformare digitală în aceeaşi perioadă?

# Care ar fi proiectele stringente de transformare digitală pe care statul român ar trebui să le lanseze?

# Cum pot operatorii de telecom să contribuie la procesul de transformare digitală al României?

# Ce tip de proiecte au fost derulate cel mai des până în prezent şi cât de mare este cererea de pe piaţă pentru servicii de integrare de soluţii IT la pachet cu cele de telecom?

# În ce măsură îşi pot asuma operatorii de telecom realizarea unor mari proiecte de transformare digitală / informatizare în sectorul public şi privat?

# Care sunt industriile unde urmează să aibă loc cele mai puternice schimbări pe fondul proiectelor de transformare digitală?

# Care va fi impactul digitalizării în banking şi care ar fi paşii pe care ar trebui să îi facă în primul rând jucătorii de pe piaţa locală financiar bancară? Ce ne arată experienţa din regiune?

# Care sunt cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de IT - cu cele mai puternice reţele de parteneri - capabili să susţină derularea unor proiecte mari de transformare digitală?

# Cum este piaţa internă de software şi servicii de IT din România, care sunt cele mai cerute proiecte de pe piaţă?

Mai multe detalii despre eveniment regăsiţi pe pagina specială dedicată, unde este disponibil şi formularul de înregistrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO