Business Hi-Tech

Mausul fara fir trece la laser

03.09.2004, 00:00 34

Specialistii Logitech au anuntat realizarea primului mousde fara fir, care utilizeaza tehnologie laser, pentru a urmari si transmite miscarile echipamentului si care nu are nevoie de vreun pad special, putand fi utilizat pe mai multe tipuri de suprafete.
Combinand tehnologia laser cu mecanismul de procesare MX Logitech si tehnologia wireless Fast RF, noul produs, botezat MX 1000 Laser Cordless, este sensibil la cele mai mici detalii. ?Am inlocuit lumina rosie a mouse-ului optic cu un laser invizibil, care va schimba aceasta industrie", a declarat un responsabil al Logitech. "Mouse-ul optic actual este demodat in fata tehnologiei laser. Cu ajutorul noii tehnologii, exhipamentele devin mai sensibile la detalii. Natura razei laser permite mouse-ului sa functioneze cu o acuratete uimitoare, pe mai multe tipuri de suprafete si sa dezvolte un nivel de reactie mai mare decat oricand", a precizat el.
Tehnologia laser este rezultatul colaborarii intre Logitech si Agilent Technologies, specialist in tehnologia mouse tracking, care permite utilizatorului sa determine cat de repede se misca mouse-ul (cursorul de pe ecran se misca proportional). Raza laser este capabila sa acopere o suprafata mult mai mare decat LED-ul mouse-ului optic actual. Testele facute de Agilent au demostrat ca echipamente cu laser sunt de 20 de ori mai sensibile la detalii decat cele optice. Astfel, mouse-ul poate functiona corect chiar pe suprafete lucioase sau pe lemn texturat.
Intr-un studiu recent al Logitech, realizat in randul utilizatorilor de mouse-uri optice cu LED, mai mult de doua treimi din cei interogati au declarat ca sunt interesati de abilitatea mouse-ului de a opera pe mai mute tipuri de suprafete. Datorita abilitatii lor de a acoperi o suprafata in mai mare detaliu, mouse-urile laser vor putea functiona corect pe suprafete pe care mouse-urile optice dadeau gres.
Raza laser de la mouse-ul Logitech MX 1000 Laser Cordless este aproape invizibila ochiului uman si lipsita de pericole. ?Laserele o treapta logica in procesul de evolutie al mouse-urilor optice, avand in vedere ca lumina laser mareste textura suprafetelor, invizibila pentru mouse-urile cu LED", a explicat un analist. In fine, exista si alte caracteristici care diferentiaza mouse-ul MX 1000 de produsele concurente.
Tehnologia Tilt Wheel Plus Zoom, care permite pe langa operatiunile sus-jos si stanga-dreapta, navigarea inauntru-afara, pentru navigarea in 3D. De asemenea, tehnologia Cruise Control permite derularea rapida a documentelor de mari dimensiuni, prin apasarea unor butoane speciale. Exista in plus butoane speciale incorporate pentru navigarea pe Internet.
Mouse-ul foloseste un acumulator reincarcabil, utilizatorii putand sa afle in orice moment nivelul de energie al bateriei pe un indicator special in patru trepte. Pretul recomandat de Logitech este de 79,95 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO