Business Hi-Tech

MaxTV: Vrem inca 45.000 de clienti anul acesta

30.06.2006, 20:45 11

Compania Digital Cable Systems, operatorul platformei de televiziune in sistem DTH (DirectToHome, cu receptie prin satelit), si-a stabilit ca tinta pentru finalul acestui an atingerea unui numar de 80.000 de abonati, conform oficialilor companiei.
"Am lansat platforma MaxTV in luna iunie a anului trecut, la aceasta data numarul de abonati fiind de 35.000", a declarat pentru ZF Bogdan Dumitriu, programming manager la MAXTV- Digital Cable Systems (DCS). Compania si-a propus sa aiba la sfarsitul anului viitor un numar de 200.000 de abonati.
"Anul trecut, compania a facut un profit net de 223.000 $, iar cifra de afaceri a fost de 2,1 mil. $", a declarat Dumitriu.
Conform oficialilor companiei, MaxTV ocupa al doilea loc in piata din cei patru operatori de televiziune DTH.
"In conditiile unor oferte de programe similare, desi a fost lansat ca al treilea operator de pe piata locala, MaxTV se situeaza pe pozitia a doua din cei patru operatori existenti, acest lucru fiind posibil printr-o promovare a produsului pe mai multe niveluri si prin realizarea unei retele de peste 600 de distribuitori pe intreg cuprinsul tarii", a spus Dumitriu. El a adaugat ca "abonatii MaxTV receptioneaza toate programele de interes romanesti si traduse, precum si peste 500 de programe Free to Air si peste 400 programe de radio."
In ce priveste planurile pentru acest an, DCS a definitivat pregatirile tehnice pentru a lansa in mediul rural o solutie de furnizare a pachetelor de programe digitale in retelele de cablu. "Prin tehnologia de transmisie digitala QAM (Quadrature Amplitude Modulation), abordabila de catre toti operatorii TV prin cablu, acestia pot introduce prin cablu servicii TV digitale de inalta calitate, existente pe satelit. Aceasta solutie va duce la cresterea numarului de programe transmise si a veniturilor anuale, simultan cu minimizarea costurilor de modernizare a retelelor", a completat Dumitriu.
Digital Cable Systems a fost fondata in luna martie a anului trecut, compania avand 46 de actionari, din care peste 30 sunt si operatori de cablu, ce activeaza pe piata romaneasca de 5-15 ani. Concurentii MaxTV sunt DigiTV (grupul RCS&RDS), Focus Sat (UPC) si Boom (cel mai nou serviciu lansat pe piata locala).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO