Business Hi-Tech

Mentor Gaming incepe dezvoltarea pietei de jocuri de noroc online

Mentor Gaming incepe dezvoltarea pietei de jocuri de noroc online

Alon Peled, CEO Mentor Gaming: In doi ani am putea investi 14 mil. euro in dezvoltarea pietei de jocuri online din regiune. Estimam ca peste un an sau doi, pana la 5 mil. de utilizatori de web din Europa de Est ar putea juca online 70 euro/luna.

04.08.2006, 19:09 159

Compania Mentor Gaming, un furnizor international de platforme software pentru jocuri de noroc online, si-a deschis la inceputul lunii mai o reprezentanta tehnica in Romania, de unde intentioneaza sa coordoneze dezvoltarea afacerilor in regiunea Europei de Est, o piata "virgina" din punctul de vedere al jocurilor online, au declarat pentru ZF reprezentantii companiei.
Ulterior, din Romania vor fi coordonate si activitatile de marketing din regiune. Biroul de la Bucuresti va gestiona atat activitatile legate de localizarea (traducerea si adaptarea) solutiilor software, cat si de imbunatatirea si dezvoltarea unora noi.
Compania are deja 12 angajati la Bucuresti, iar numarul acestora se va tripla in urmatorii doi ani, a precizat pentru ZF Traian Moisa, PR Manager al Mentor Group Holdings. Conform declaratiilor lui Alon Peled, CEO Mentor Gaming, compania intentioneaza sa investeasca aproximativ 14 milioane de euro, in doi ani, pentru dezvoltarea pietei de jocuri online din regiune.
Compania le furnizeaza investitorilor interesati de un business cu jocurile de noroc online un pachet complet de software personalizat, preturile pornind, conform paginii web a companiei, de la 35.000 de euro pentru o platforma de gaming. Mai multe platforme de joc pot fi achizitionate in leasing, pentru un pret de 95.000 de euro, conform aceleiasi surse.
"La aceasta data, Mentor Gaming, prin Mentor Group Holdings, este aproape de incheierea unui acord cu un investitor roman interesat sa lanseze cazinouri online care vor purta sigla powered by Mentor Gaming", a precizat Moisa. El a adaugat ca "recuperarea investitiei se realizeaza intr-o perioada de timp cuprinsa intre unu si doi ani si este influentata de numeroase aspecte. Industria jocurilor de noroc online permite o recuperare rapida a investitiei si acesta este unul dintre aspectele care atrag investitorii catre aceasta industrie".
"Potrivit datelor noastre, Mentor Group Holdings este singura companie din Romania care ofera acest tip de servicii investitorilor interesati sa lanseze site-uri de jocuri de noroc, de pariuri sau cazinouri online. In prezent, piata jocurilor de noroc online din Romania este virgina, dar avem date care ne permit sa estimam ca in scurt timp piata va incepe sa se contureze, entuziasmul investitorilor fiind un semn important", a adaugat Moisa.
Decizia de extindere a companiei a fost luata pe baza datelor ca aproximativ 38 de milioane de utilizatori de Internet traiesc in Europa Centrala si de Est (Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Croatia, Bulgaria si Macedonia). "Mentor Gaming estimeaza ca, in urmatorii ani, intre 10% si 20% dintre acestia (aproximativ 5 milioane de potentiali jucatori) vor vizita cazinouri online si vor paria pe site-uri specializate. Referitor la valoarea banilor jucati pe Internet, Mentor Gaming a realizat o estimare impreuna cu investitori romani, estimare ce a folosit si date furnizate de cazinourile land-based din Romania. Conform acestei estimari, un jucator din Europa Centrala si de Est va juca pe Internet aproximativ 70 de euro/ luna", a precizat Moisa. Conform acestor estimari, piata de jocuri online din regiune ar putea ajunge in doi ani la peste 4 miliarde de euro.
Loteria Romana a facut anul trecut un profit de 29 mil. euro, la o cifra de afaceri de peste 194 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO