Business Hi-Tech

Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE: Dacă reuşim să vindem Telekom România Mobile vom opri sângerarea de cash flow din Grecia spre România iar în anul următor tranzacţiei vom primi o scutire de taxe de peste 100 milioane de euro

Michael Tsamaz îşi va încheia mandatul de preşedinte şi CEO al OTE la finele lunii iunie, poziţie pe care o deţinea din 2010.

Michael Tsamaz îşi va încheia mandatul de preşedinte şi CEO al OTE la finele lunii iunie, poziţie pe care o deţinea din 2010.

Autor: Adrian Seceleanu

26.02.2024, 00:05 18650

Grupul elen OTE va primi o scutire de taxe de peste 100 mil. euro în anul următor unei tranzacţii de vân­zare a operaţiunilor Telekom România Mobile, a dezvăluit Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al com­pa­niei, în cadrul unei discuţii cu analişti pe te­ma rezultatelor financiare din anul 2023.

„Permiteţi-mi să adaug ceva despre evoluţiile din România. Dacă reuşim să finalizăm vânzarea operaţiunii din România, înseamnă că vom opri orice «sângerare» pe care o avem din fluxul de numerar din Grecia către afacerea din România.“

„În acelaşi timp, în urma vânzării, în anul următor vânzării, vom avea o scutire de taxe de peste 100 de milioane de euro“, a declarat Michael Tsamaz, răspunzând unei întrebări primite de la analişti privind situaţia din România.

Pe piaţa de telecom circula această informaţie, că grupul OTE ar avea un avantaj fiscal important dacă ar ieşi de pe piaţa din România dar grupul nu a oferit niciodată detalii şi nici nu a răspuns întrebărilor transmise de ZF în trecut pe această temă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO