Business Hi-Tech

Microsoft: În România se înregistrează o medie mai mare de echipamente atacate cu malware

Microsoft: În România se înregistrează o medie mai...

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2019, 00:00 87

România are o rată mai mare de echipamente care sunt atacate cu software maliţios (malware) faţă de media înregistrată la nivelul Europei, conform ediţiei cu numărul 24 a raportului Microsoft Security Intelligence (SIR), care oferă o perspectivă de ansamblu asupra evenimentelor şi ameninţărilor globale de securitate cibernetică ale anului 2018. 

„Diferenţa cea mai mare faţă de mediana înregistrată la nivelul Europei este la capitolul ratei de atacuri malware, România atingând un procentaj de 7,46%, cu 2,13 puncte procentuale mai mare decât rata medie la nivelul Europei. România întrece cu mult Cehia (3,44%), dar şi Ungaria (6,21%) şi Bulgaria (7,10%) la categoria atacurilor malware. A doua categorie la care România se poziţionează deasupra mediei mondiale este procentul mediu lunar al dispozitivelor care s-au confruntat cu minarea ilicită de criptomonede. Media la nivel mondial atinge un procent de 0,11%, în timp ce în România rata ajunge la 0,26%”, conform raportului.

Pentru a crea acest raport, echipa SIR a analizat tendinţele rezultate din datele colectate anonim la nivel global pe parcursul întregului an, prin numeroasele servicii şi produse Microsoft. Au fost analizate peste 6,5 miliarde de incidente de securitate care trec prin cloud-ul Microsoft în fiecare zi şi au fost adunate informaţii de la mii de cercetători din domeniul securităţii din întreaga lume. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO