Business Hi-Tech

Microsoft isi extinde oferta de servicii online

29.04.2008, 20:10 12

Microsoft Corp., compania de software americana, a inceput sa testeze o noua tehnologie ce permite adunarea din mai multe surse si accesarea de catre utilizator a propriilor date personale, scrie presa internationala.
Programul, intitulat Live Mesh, foloseste internetul ca un "rezervor" de date, sincronizand fisiere de pe diverse computere, telefoane si alte aparate asa incat spre exemplu o poza poate aparea pe computerul de acasa la un minut dupa ce imaginea a fost surprinsa cu un telefon mobil.
Initial programul va fi limitat la doar 10.000 de calculatoare din SUA ce utilizeaza sistemul de operare Windows. Totusi, reprezentantii companiei au afirmat ca intentioneaza sa extinda Live Mesh in cateva luni si la telefoanele mobile sau computere Apple conectate la internet.
Proiectul apatine arhitectului sef de software, Ray Ozzie, si reprezinta intr-o oarecare masura strategia online a companiei ce are ca scop obtinerea de profit prin intermediul internetului fara a diminua insa veniturile generate de afacerea software.
Rivalii Microsoft, Google si Salesforce.com, au determinat gigantul software sa demareze astfel de proiecte dupa ce tot mai multe din ofertele acestora au fost oferite prin intermediul internetului.
Live Mesh se foloseste de o noua tendinta din acest segment prin care informatiile sunt stocate pe site-uri web pentru a facilita accesul de pe orice computer sau alt dispozitiv capabil sa acceseze internetul.
Potrivit analistilor, noul produs reprezinta o schimbare majora pentru Microsoft. "Am putea asista la o noua orientare a companiei de software", a declarat analistul Jonathan Yarmis de la AMR Research.
Noul software va permite de asemenea si accesarea datelor de catre alte persoane si va avea si functii colaborative.
Spre exemplu, daca un document care a devenit disponibil pe internet este modificat de catre detinator, modificarea respectiva va fi vizibila si pe alte calculatoare sau tele-foane mobile ai caror detinatori sunt abonati la Live Mesh.
Microsoft planuieste sa lanseze programul pe piata pentru un numar mai mare de utilizatori pana la sfarsitul anului in curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO