Business Hi-Tech

Microsoft schimba gratis platformele Windows piratate

30.11.2004, 00:00 17

Divizia britanica a producatorului software american Microsoft a anuntat ca va inlocui gratis si fara obligatii sistemele de operare Windows XP contrafacute, fiindca au fost gasite pe piata occidentala versiuni provenite din Europa de Est "aproape identice" cu programul original.
Nu se stie deocamdata daca programul va fi extins si in Statele Unite sau alte tari, insa cetatenii britanici au promisiunea Microsoft ca nu vor fi acuzati de piraterie. "Copiile ilegale sunt de o calitate foarte buna, oamenii pot fi convinsi ca este vorba de soft original", a declarat un oficial al companiei. Pe de alta parte insa, toti cei care consdera ca nu au un Windows original trebuie sa prezinte si chitanta sau dovada ca au cumparat produsul de undeva. "Acest lucru ne va ajuta sa adunam informatii despre retelele de piraterie", a precizat un oficial.
Microsoft spune ca lucreaza intens cu autoritatile pentru a contracara fenomenul pirateriei, unul din elementele care afecteaza negativ vanzarile companiei la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO