Business Hi-Tech

Microsoft Summit 2015: Orice companie este acum o companie de tehnologie

Oldrich Prik­lenk

Oldrich Prik­lenk

Autor: Adrian Seceleanu

05.11.2015, 00:07 257

Toate companiile sunt de acum companii de teh­no­logie, indiferent de obiectul lor de activitate, în con­tex­tul în care IT-ul şi comunicaţiile vor juca un rol din ce în ce mai mare în economie, a declarat spus Oldrich Prik­lenk, reprezentantul companiei de analiză Gartner pen­tru Cehia, Slovacia şi România în cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de business şi tehnologie de pe plan local, care a debutat ieri la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

„Acum fiecare buget este un buget de IT, fiecare com­panie este o companie de teh­no­logie, fiecare depar­ta­ment este un start-up hi-tech, iar fiecare manager este un ma­nager de tehnologie. Până în 2017 un sfert dintre com­pa­nii nu vor mai fi competitive pen­tru că nu vor fi ca­pabile să ad­ministreze procesele de trans­formare di­gi­tală“, a de­clarat Priklenk.

Soluţiile adap­tate pen­tru echi­pa­mentele mobile (smartphone, tabletă etc.) şi utilizarea plat­formelor de tip cloud - care înainte erau considerate opţionale de către companii atunci când lansau produse sau servicii au devenit acum obligatorii, a mai spus el.

„Tehnologia este un catalizator al creşterii econo­mice care îmbunătăţeşte colaborarea, creşte produc­tivi­tatea şi inspiră idei noi care alimentează inovaţia şi com­peti­tivitatea. Tehnologia permite şi îmbunătăţirea trans­pa­renţei şi a eficienţei în sectorul public şi privat“, a spus şi Don Grantham, preşedintele Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO