Business Hi-Tech

Microsoft vine cu soluţii livrate de la distanţă

Microsoft vine cu soluţii livrate de la distanţă

Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead la Microsoft România

Autor: Ştefan Vrabie

19.04.2011, 23:35 110

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, alansat marţi pe piaţa locală mai multe soluţii care le permitcompaniilor să acceseze de la distanţă diferite aplicaţii, fără ale mai instala pe computerele sau serverele proprii, care suntcunoscute sub denumirea generică de cloud computing.

Office 365 şi Windows Intune, soluţiile de cloud computing lansatede Microsoft, permit, potrivit companiei, creşterea productivităţiişi reducerea costurilor pentru firmele mici şi mijlocii. Cloudcomputing reprezintă un ansamblu de servicii, aplicaţii şi stocarede date, care este accesat de o companie de la distanţă.
Soluţiile cloud computing scutesc cheltuielile pentru o investiţieîn servere, licenţe de soft­ware, de personal tehnic pentrumen­tenanţa acestora sau de alte abonamente lunare sau anuale.Aceste servicii pot fi accesibile cu ajutorul unei conexiuni lainternet şi un browser web, fără alte softuri.
Soluţia Microsoft Office 365, disponibilă sub forma unui abonament,le oferă compa­niilor acces, printr-un browser internet, laapli­caţii precum Outlook, Word sau Excel, care nu mai necesităinstalarea pe un calculator şi achiziţia de licenţe. Aplicaţiilepot fi accesate şi de pe telefoane sau alte echipamente conectatela net, inclusiv de pe platforme Apple sau Google. Soluţia oferă şiposibilitatea de a organiza videoconferinţe. "Cu Office 365 oferimnu doar un upgrade semnificativ al serviciilor lansate în 2010, cişi Office Professional Plus sub formă de abonament lunar", adeclarat Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead laMicrosoft România.
Serviciul 365 beta poate fi încercat gratis, preţul abonamentuluinefiind încă stabilit pentru România. În SUA, preţul pe utilizatorporneşte de la 6 dolari.
Celălalt serviciu lansat de Microsoft, Windows Intune, oferăservicii în cloud pentru administrarea şi protecţia computerelorprintr-o interfaţă web, astfel încât clienţii îşi pot gestionastaţiile de lucru de oriunde ar fi, serviciul fiind destinat înspecial IMM-urilor.
"Momentan, Intune este în test la 80 de clienţi, firma Crescendofiind prima care a implementat acest serviciu", a afirmat TudorGaloş, Windows Business Group Lead la Microsoft România. Preţulabonamentului lunar pentru o unitate este de 11 euro, în preţ fiindinclusă şi licenţa pentru sistemul de operare Windows 7Professional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO