Business Hi-Tech

Miliarde de dolari de la Olympus au ajuns în conturi din Insulele Cayman

Miliarde de dolari de la Olympus au ajuns în conturi din Insulele Cayman

Autor: Alexandru Stefan Matei

09.11.2011, 00:00 1224

În cel mai recent episod din scandalul izbucnit în cadrul companiei nipone Olympus, oficialii producătorului de camere foto au anunţat că pierderile din investiţii ale companiei au fost acoperite începând cu anii '90 printr-o serie de achiziţii, în valoare totală de peste un miliard de dolari, care aveau rolul de a "curăţa" bilanţul companiei.

Acest anunţ aduce puţină lumină în misterul care înconjoară o serie de achiziţii controversate realizate de companie, prin intermediul cărora sume importante de bani, aproape un miliard de dolari au ajuns în conturile unor firme din Insulele Cayman, unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale, scrie The Wall Street Journal.

Dezvăluirile au venit după săptămâni de presiune asupra executivilor Olympus, presiune făcută de investitori, autorităţi şi fostul director executiv al companiei Michael Woodford (foto), care a fost demis luna trecută după ce a ridicat semne de întrebare cu privire la anumite achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO