Business Hi-Tech

Mio recruteaza directorul de vanzari al LG Electronics

Mio recruteaza directorul de vanzari al LG Electronics

Laura Samson a mai lucrat pentru Philips, Dial Telecom si Softwin

28.10.2008, 17:36 136

Laura Samson, 28 de ani, fostul director de vanzari IT al LG Electronics Romania, a fost recrutata pe pozitia de country manager pentru biroul din Romania de catre compania taiwaneza Mio Technology, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata echipamentelor de navigatie prin satelit (GPS).

Samson va fi responsabila de administrarea operatiunilor companiei taiwaneze in Romania, de a intarirea relatiilor cu partenerii existenti - directi sau indirecti - si de sprijinirea cooperarii la nivel regional si global cu compania mama. Laura Samson, care a absolvit Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, lucreaza in domeniul IT inca din anul 2000, activand atat in telecom, cat si in companii de software sau distributie hardware.
In perioada 2000 - 2002 a fost responsabila de managementul relatiilor cu clientii in cadrul companiei Softwin, controlata de catre omul de afaceri Florin Talpes.
Apoi, pana in 2004, a activat in cadrul departamentului customer service al operatorului alternativ Dial Telecom, care a fost preluat anul trecut de catre Digital Cable Systems (DCS).
Samson a ocupat apoi functii de vanzari in cadrul subsidiarelor locale a grupului olandez de electronice, electrocasnice si produse IT Philips, respectiv a companiei sud-coreene LG Electronics.
"In Romania, rata de penetrare a echipamentelor GPS este destul de mica si, prin urmare, estimam o crestere puternica a pietei pentru anul acesta si indeosebi pentru anul viitor", a declarat Samson. Mio tinteste afaceri de 22 mil. euro pe piata locala.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO