Business Hi-Tech

Nikon şi-a redus estimarea de profit din cauza vânzărilor slabe ale aparatelor foto mirrorless

Nikon şi-a redus estimarea de profit din cauza...

Autor: Ioana Nita

08.08.2013, 22:44 167

Nikon, al doilea cel mai mare producător de aparate foto din lume după Canon, a revizuit în scădere profitul pentru anul fiscal care se va încheia în martie 2014, la 673 milioane dolari, din cauza cercerii reduse pentru camerele foto de tip mirrorless, care au fost considerate o invenţie revoluţionară menită să salveze industria de profil de ameninţarea reprezentată de camerele foto integrate în smartphone-uri, scrie agenţia Thomson Reuters.

Conducerea Nikon a declarat că vânzările din SUA şi Europa au scăzut în special pe segmentul aparatelor foto mirrorless - o nouă categorie pe piaţa de profil, care îmbină dimensiunile reduse ale aparatelor foto compacte cu funcţiile şi performanţele unui DSLR. „În Europa şi în SUA vânzările camerelor foto mirrorless nu au crescut deloc comparativ cu livrările de DSLR-uri, spre deosebire de Asia, unde sunt populare mai ales în rândul femeilor pentru că au o greutate mai mică. Aveam aşteptări mai mari şi pentru celelalte regiuni. Dar se pare că utilizatorii aparatelor foto aleg DSLR-urile chiar dacă acestea sunt mai grele“, a spus  Yasuyuki Okamoto, preşedintele Nikon. Compania japoneză a raportat pentru primul trimestru un profit operaţional de 60,3 miliarde yeni (628 milioane dolari), sub estimările analiştilor de 90,7 miliarde yeni (945 milioane dolari).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO