Business Hi-Tech

Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

Nokia ar putea reveni cu noi modele smartphone

Autor: Aurelian Mihai

20.04.2015, 18:55 676

Deşi oficial, în urma tranzacţiei încheiate cu Microsoft pentru vânzarea diviziei sale de telefoane mobile, Nokia are interdicţie în a mai comercializa dispozitive smartphone sub brand propriu, valabilă până la finalul anului 2016, compania ar putea pune în aplicare un plan care să permită reintrarea pe piaţă cu aproape un an mai devreme.

Fără a cunoaşte încă  detaliile, deja este clar că interdicţiile impuse de Microsoft nu împiedică compania finlandeză să lanseze produse prin intermediul partenerilor săi. Un prim exemplu pentru asta este Nokia N1, o clonă de iPad mini cu sistem Android, produsă de Foxconn şi vândută sub brandul Nokia, licenţiat pentru folosire de la compania finlandeză.

Între timp, Microsoft a trecut gama de produse Lumia sub brand propriu, continuând să ofere sub brandul Nokia doar telefoane mobile din categoria feature phone.

Aşa cum a demonstrat deja, Nokia Technologies poate ocoli interdicţiile impuse de Microsoft licenţiind brandul Nokia altor companii, care să lanseze produse dezvoltate în parteneriat cu echipa finlandeză.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO