Business Hi-Tech

Nokia va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă din cauza reducerii cererii din SUA. Acţiunile companiei au scăzut cu 5%

Nokia va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă...

Autor: Mediafax

19.10.2023, 11:05 313

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicaţii Nokia (NOKIA.HE) va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, a anunţat, joi, Reuters, după ce cererea pentru echipamentele 5G de ultimă generaţie a scăzut vânzările din al treilea trimestru cu o cincime.

Acţiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacţiilor.

Pe măsură ce cererea a încetinit în ţări precum Statele Unite, Nokia şi rivalul Ericsson (ERICb.ST) au încercat să compenseze cu vânzări mai mari în India, o piaţă cu marje reduse.

„Situaţia de pe piaţă este cu adevărat dificilă şi acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piaţă a noastră, care este piaţa nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”, a declarat directorul executiv Pekka Lundmark într-un interviu acordat Reuters.

Nokia vizează economii cuprinse între 800 de milioane de euro (842 de milioane de dolari) şi 1,2 miliarde de euro până în 2026, termenul limită pentru a realiza un plan de marjă operaţională comparabilă pe termen lung de cel puţin 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO