Business Hi-Tech

Noul director de HR al elefant.ro: LinkedIn este cea mai bună metodă de recrutare „socială“

Reatailerul online elefant.ro are în prezent 170 de angajaţi, numărul oamenilor care lucrează în depozit fiind aproape egal cu cel din sediul retailerului online

Reatailerul online elefant.ro are în prezent 170 de angajaţi, numărul oamenilor care lucrează în depozit fiind aproape egal cu cel din sediul retailerului online

Autor: Corina Mirea

05.10.2015, 00:08 3006

Ca să fie chemaţi la interviuri, „juniorii îşi mai cosmetizează CV-ul pentru că mintea lor este «poluată» cu reţete de recrutare“.

Tendinţa de cosmetizare a aplica­ţiilor pentru un loc de muncă, la care încă apelează tinerii candidaţi, este hrănită chiar de unii specialişti în resurse umane, care le oferă acestora tot mai multe reţete de construire a unui CV. Astfel că, în loc să fie sinceri cu cei care ar putea să le ofere un loc de muncă, unii candidaţi preferă să mai adauge com­pe­tenţe pe care nu le deţin sau să spună că au lucrat mai mult decât au făcut-o în realitate.

„Mai sunt juniori care mint în CV. Ei nu se distanţează mult de realitate, ci îşi îmbogăţesc aplicaţiile în mod punctual. Mesajele pe care ei le primesc sunt puţin conflictuale. Adică, sunt site-uri de profil care te învaţă cum să-ţi faci un CV, cum să te comporţi la un interviu etc. Şi cum teoria spune că trebuie să stai la un job măcar un an, în caz că nu se înscriu în acest termen, evident că tinerii preferă să scrie altceva decât adevărul“, explică Alexandra Chivu, directorul de HR al retailerului online elefant.ro. Ea ocupă această poziţie de la începutul lunii aprilie a acestui an, anterior fiind, timp de aproape trei ani, head of talent management and recruitment pentru sediul din Capitală al furnizorului britanic de servicii IT de business Endava.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro