Business Hi-Tech

Numărul utilizatorilor reţelei Facebook va ajunge la 1 miliard până în august

Numărul utilizatorilor reţelei Facebook va ajunge la 1 miliard până în august

Autor: Adrian Voicu

15.01.2012, 14:32 442

"O persoană din şapte la nivel global foloseşte Facebook" va fi ştirea care va lovi în reţelele sociale concurente în august, lună în care se estimează că numărul utilizatorilor reţelei sociale fondate de Mark Zuckerberg va ajunge la un miliard.

Conform unui studiu realizat de compania britanică de marketing iCrossing, Facebook va ajunge la un miliard de utilizatori în august. "Folosind un preoces de regresie lineară asupra datelor de la sfârşitul lui 2008 până în prezent, ne aşteptăm ca Facebook să atingă un număr de un miliard de utilizatori activi în august 2012. Privind datele de la mijlocul lui 2006 până în 2008 se pare că Facebook a avut o creştere exponenţială, deşi datele recente arată o creştere lineară", a declarat Gregory Lyons, analist iCrossing, citat de International Business Times.

El menţionează că creşterea din SUA sau Marea Britanie s-a oprit, dar India şi Brazilia, două mari economii emergente, vor juca un rol crucial în creşterea reţelei sociale.

"Ambele sunt ţări mari cu milioane de utilizatori potenţiale care nu s-au înscris pe Facebook". "Cu doar 3% din populaţia Indiei pe Facebook şi 16% din Brazilia (comparativ cu o rată de penetrare de 49% în SUA şi 47% în Marea Britanie), ţări precum acestea vor contribui în mod clar la continuarea creşterii Facebook".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO