Business Hi-Tech

Ofensiva Sun pe piata serverelor

11.02.2003, 00:00 10

Sun Microsystems urma sa lanseze ieri o contraofensiva pentru concurentii sai principali de pe piata serverelor, Hewlett-Packard si IBM. Producatorul avea in plan sa scoata pe piata o noua gama de servere dar si cateva produse software.
Prin intermediul noilor instrumente hardware si software Sun vrea sa ofere clientilor din zona de business solutii pentru cresterea performantelor concomitent cu reducerea costurilor, strategie adoptata in ultimii ani de tot mai multe firme.
Printre produsele hardware care urmau a fi lansate de producatorul american sunt si asa-numitele servere-lama sau modulare. Spre deosebire de cele din generatiile anterioare, serverele-lama sunt mult mai reduse ca dimensiuni, consuma mai putina energie si ocupa un spatiu mai restrans. Ca urmare sunt extrem de potrivite pentru companiile care doresc sa-si reduca volumul costurilor.
Sun a pregatit si o gama de produse software pentru noile servere. In paralel, compania americana urma sa lanseze versiuni imbunatatite de servere in cadrul gamelor deja existente.
Noile servere promoveaza si un nou concept despre care oficialii Sun Microsystems discuta de aproape un an, N1. Tehnologia N1 presupune un anume mod de conectare a computerelor, serverelor, sistemelor de stocare, a softului si retelelor astfel incat acestea sa poata fi gestionate centralizat. Sun se gandeste sa scoata pe piata si un instrument software denumit N1 care sa functioneze ca un tablou de comanda pentru controlarea echipamentelor din retelele informatice.
Sun Microsystems a fost puternic afectata de recesiunea mondiala din domeniul IT. Luna trecuta compania a raportat pierderi record pe ultimul trimestru al anului trecut: 2,28 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO