Business Hi-Tech

Omnilogic continua expansiunea pe servicii IT

19.05.2008, 22:32 22

Omnilogic, una din cele mai mari companii locale IT&C - cu activitati preponderent in distributia IT&C, a finalizat in Otopeni un centru de date, in urma unei investitii de circa sase milioane de euro, ca parte a unui program mai amplu, in valoare de peste 23 de milioane de euro.
"Datacenter-ul Omnilogic (...) este localizat in Otopeni, in interiorul unui nou campus, in suprafata totala de 3 hectare, care va deveni hub-ul operational central Omnilogic incepand cu 1 iulie 2008", potrivit oficialilor companiei.
O astfel de unitate reprezinta un spatiu securizat unde sunt amplasate diverse echipamente IT, cu precadere servere, si unde se stocheaza date si ruleaza aplicatii.
"Nu vom inchiria niciodata metri patrati in datacenter si nici nu vom oferi accesul tertilor (altii decat clientii directi) la aceste facilitati", a declarat Gabriel Marin, director general al Omnilogic. El a subliniat ca Omnilogic nu intentioneaza sa intre in business-ul de hosting la nivelul de baza.
Compania urmareste sa asigure, direct si prin parteneri, servicii cu valoare adaugata unui numar restrans de clienti ale caror necesitati din zona de IT&C implica servicii profesionale de performanta ridicata. Astfel, clientii Omnilogic nu vor mai fi nevoiti sa recurga la achizitii directe de hardware sau software, iar timpii de implementare pentru anumite aplicatii complexe vor fi, potrivit comunicatului, mult diminuati.
"Si din acest motiv, Omnilogic a decis sa cupleze oferta de servicii de tip datacenter cu pachete de finantare in limita initiala de 10 milioane de euro, limita care va putea fi extinsa ulterior in functie de dimensiunea business-ului", se mai arata in comunicat.
"Decizia de a investi a fost luata acum aproape 3 ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional. In acest context, disponibilitatea pe scara larga a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale (Myspace, SecondLife, etc..) a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de continut. Iar pentru a furniza continut, cerinta de baza este existenta unei infrastructuri performante si a unor furnizori specializati de servicii de datacenter. Acesta este zona in care Omnilogic a dorit sa-si extinda activitatea", a adaugat Marin.
Omnilogic a fost infiintata in 1992 si a incheiat parteneriate strategice cu producatori precum IBM, HP, Dell, SUN Microsystems, Cisco Systems, Nortel, Ericsson sau Oracle.
Compania si-a extins anul trecut afacerile pe zona de servicii IT si dezvoltare de software prin achizitia Softnet Development & Consulting, partener pe piata locala a grupului american IBM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO