Business Hi-Tech

Opinie Mircea Bozga, Partener, Robert Stoicescu Senior Manager PwC România: Atacurile cibernetice, în topul cauzelor care generează crize majore în companii. Cum le gestionăm?

Opinie Mircea Bozga, Partener, Robert Stoicescu Senior...

Autor: Roxana Rosu

17.09.2019, 12:11 339

Companiile, indiferent de domeniul de activitate sau dimensiune, nu sunt pregătite să se protejeze nici pe ele şi nici pe clienţii lor în faţa unei crize generate de atacurile cibernetice, acestea fiind din ce în ce mai sofisticate şi mai greu de controlat şi oprit, reiese din studiile realizate de PwC în ultimul an.

Practic toate companiile se aşteaptă să se confrunte cu o astfel de criză în viitor şi cert este că o criză cibernetică majoră nu mai poate fi rezolvată doar de echipa IT. Un atac cibernetic poate înseamnă de la pierderea de date până la întreruperea activităţii şi pierderi financiare majore.

Într-o lume a afacerilor din ce în ce mai digitalizată şi interconectată, companiile au responsabilitatea de a lua măsurile corecte pentru gestionarea riscului digital. Mai mult decât reducerea riscurilor, companiile trebuie să integreze problemele de securitate cibernetică in strategia lor de afaceri. Acest lucru le va oferi şi un avantaj competitiv, devenind furnizori de încredere în ceea ce priveşte siguranţa, securitatea, fiabilitatea, confidenţialitatea şi etica datelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO