Business Hi-Tech

Orange introduce serviciul de transfer internaţional de bani prin MoneyGram

Orange introduce serviciul de transfer internaţional de bani prin MoneyGram

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Dumitrache

13.11.2012, 00:02 451

Orange România a introdus în oferta propriilor unităţi teritoriale serviciul de transfer internaţional de bani prin MoneyGram, a anunţat operatorul de telefonie mobilă.

Serviciul este disponibil în magazinele Orange shop pe toată durata programului de funcţionare, inclusiv în weekend, de unde banii pot fi ridicaţi în lei sau în euro, în funcţie de opţiunea expeditorului. Banii trimişi în afara ţării pot fi ridicaţi în moneda ţării respective sau în altă valută disponibilă", se arată într-un comunicat al operatorului. Pentru a transfera bani, utilizatorii nu au nevoie de cont bancar sau de card şi nu trebuie să fie clienţi ai Orange.

Pentru a trimite bani în oricare dintre cele 284.000 de unităţi MoneyGram din întreaga lume, expeditorul trebuie să vină în magazinele Orange shop cu actul de identitate şi cu suma pe care doreşte să o transfere. Reprezentantul Orange îi va oferi un formular cu datele tranzacţiei şi un număr de referinţă unic, pe care va trebui să îl comunice destinatarului.

Pentru a ridica bani din orice Orange shop, destinatarul trebuie să prezinte actul de identitate şi numărul de referinţă al tranzacţiei pe care l-a primit de la expeditor. Parte a grupului Orange-France Telecom, Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă, cu 10,243 milioane de clienţi şi venituri de 680 mil. euro în primele nouă luni din acest an.

MoneyGram furnizează servicii de transfer de bani la nivel mondial şi servicii de plată a facturilor în Statele Unite şi Canada, printr-o reţea ce cuprinde peste 284.000 de unităţi ale partenerilor, inclusiv retaileri, oficii poştale internaţionale şi instituţii financiare, în 197 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO